Moa Ekström

I april fotade vi Moa inför hennes kommande singel.    Det behövdes bilder till hemsida, press och tryckmaterial. Då det sedan tidigare fanns väldigt lite bilder på henne satsade vi på bredd och mångsidighet i bilderna.

Det vi fokuserade på var:

  • Med kontext, d.v.s med en bakgrund/miljö. Detta används för att placera objektet i ett sammanhang eller skapa en kontrast (t.ex. en kapten på sitt fartyg eller ett brudpar i en industrilokal för att verkligen framhäva det vita/oskuldsfulla i klänningen).
  • Utan kontext, utan bakgrund eller snarare en neutral bakgrund. Detta kan t.ex. innebära en helt svart bakgrund alternativt en vit vägg (bra om man vill kombinera med text)

Nedan kommer ett exempel på det senare alternativet

 

Fig 1. Denna bild är ganska typisk från dagen, enkel, ren och med Moa i fokus.

 

Tekniskt

Moa sitter lutad mot väggen, ca en till två meter framför henne står det två blixtar med reflekterande paraply. Centrum på paraplyerna är placerade ungefär i ögonhöjd på Moa. Blixtarna har båda samma styrka.

Fotot är taget med:
Canon EOS 5D mk2
Canon EF 50mm f1,4 USM
2st Canon Speedlight 430 EX II
Inställningarna var:
f 3.5  1/200  ISO 200
Blixtinställningar (samma på båda)
Zoom 35mm  Styrka 1/4

 

 

PostProcess

Denna bilden var från början i vertikalt läge (d.v.s kameran ställd på högkant), men vi har i Photoshop klippt den till horisontellt läge och utökat väggen på sidorna för att få symmetri. I övrigt är det väldigt lite gjort, det behövdes knappt någon retuschering av ansikte/hud och hennes stil kräver inte heller att alla hårstrån ligger perfekt. Globalt på bilden är det röda i mellantonerna samt färgmättnaden neddragen. 

mvh
//Daniel