Om oss

Intresset för fotografering har funnits hos oss båda sedan tonåren. 2008 väcktes intresset på nytt då vi fick en kamera i julklapp. Det var Canons instegsmodell (1000D) med ett standard 18-55 objektiv. Vi använde kameran flitigt, fick fler förfrågningar på uppdrag och 2012 startade vi Mellqvist Foto. Som fotografer har vi olika utgångsläge, Daniel är den mer tekniske och Josefine går mer på känsla. I slutändan kan vi trots detta sällan skilja våra bilder från varandra. Önskan om att ständigt utvecklas, inte upprepa sig och behålla kreativiteten finns som drivkraft hos oss båda. Delvis därför är bröllop så roligt att jobba med, inget bröllop är det andra likt.

Sedan flera år samarbetar vi med Held management. Vi har fotograferat flera av artisterna som de representerar, bland annat för pressbilder och skivomslag. 2015 dokumenterade Daniel Jessica Anderssons resa under Melodifestivalen, från förberedelser till finalen i Globen. 

Den gamla 1000D:an är sedan länge utbytt men vi fastnade för märket och vi använder fortfarande kameror, linser, skrivare och blixtar från Canon. Bilderna retuscheras i Photoshop eller Lightroom. Den mesta bearbetningen går ut på att städa bilden från sådant som stjäl fokus. Vårt motto vid retuschering är att man ska se ut som sig själv på en bra dag.  

 
 Från "om oss" sidan på MellqvistFoto.se
 
 Från "om oss" sidan på MellqvistFoto.se

Daniel

daniel@mellqvistfoto.se
0709-78 38 86

 

Josefine

josefine@mellqvistfoto.se


Mellqvist Foto AB   |   info@mellqvistfoto.se   |   Org.nr 556909-3361   |   Godkänd för F-skatt